Laser

30-minutna obravnava z Beautytek light pomaga nadomestiti manjkajočo količino hialuronske kisline na popolnoma varen in naraven način, saj  spodbuja koži lastne procese za obnavljanje in pomlajevanje.

Hialuronska kislina (polisaharid), ki se nahaja v veznem tkivu telesa, prispeva k ohranjanju mladostnih funkcij, saj aktivira proizvodnjo kolagena in elastina. Odgovorna je tudi za sposobnost vezave vode, ki kožo utrjuje, stabilizira in nahrani z izgubljeno vlago in s tem ohranja njeno prožnost.

Beautytek light je nizkoenergijski laser (Low Level Laser), ki sočasno oddaja žarke s tremi različnimi valovnimi dolžinami: 2x55mW/785nm, 6x45mW/655nm, 4x5mW/635nm. Žarki, ki jih oddaja Beautytek light, omogočajo, da se posamezne molekule hialuronske kisline povežejo v verige, ki nase vežejo molekule vode.  1g  čistega hialurona lahko nase veže do 6 l vode!

Učinki:

• opazno zmanjša  obstoječe gube in upočasni nastajanje novih,

• koža postane bolj gladka, napeta in sijoča,

• vaš celostni izgled in počutje postane  opazno vitalnejše. Beautytek light zagotavlja naravno in nebolečo uporabo nizke energije (biostimulacija) ter združuje tri različne, empirično razvite valovne dolžine.

 

 

Prednosti čistega hialurona:

• dermatološko testiran mikrogel;

• najvišja možna koncentracija, viskoznost in čistost;

• fermentirana proizvodnja brez tveganja  za alergije;

• dolgoročno trajanje;

• proizvedeno v Nemčiji.

 

 

Zakaj Beautytek Light?

• uspešna tehnologija na podlagi 4 stebrov;

• izjemni rezultati in dolgotrajni učinek proti staranju kože;

• zagotavlja dobro počutje, sproščanje in osvežitev;

• ergonomska oblika.

 

DERMAVIDUALS KREME Sestava kreme po receptu

Dermaviduals je individualna, dermatološka kozmetika z izrednimi prednostmi. Je prijazna do kože, saj ne vsebuje umetnih konzervansov, emulgatorjev, dišav, barvil, mineralnih olj, silikonov… Vsaka krema je pripravljena posebej za vas, možnih pa je 3,5 milijonov kombinacij, zato je skoraj nemogoče, da nam vsaj ena ne bi ustrezala. Osnove krem imajo DMS – edinstveno koži podobno strukturo kreme. Primerna je za občutljivo kožo dojenčkov, otrok, mladostnikov in odraslih. Ponovno vzpostavi naravno ravnovesje, podpira lastno regeneracijo kože in preprečuje težave s kožo. Nudi preventivo pri občutljivi koži, nečisti in razdraženi koži, pri aknah, nevrodermitisu, luskavici, kuperozi ter bistveno omili znake staranja.

Dermaviduals mazilne podlage so po kemični sestavi in fizikalnih lastnostih podobne membranski strukturi naravne kožne bariere.

Uporabljajo se lahko za nego kože, za zaščito kože in v dermatologiji. Prav tako omogočajo preprost in učinkovit prehod z dermatološkega zdravljenja na kozmetično nego.

 

• Dermaviduals mazilne podlage se uspešno uporabljajo kot podpora za preprečevanje kožnih bolezni. Izredno pomagajo ljudem, ki so nagnjeni k suhi koži,  nečisti koži,  aknam, nevrodermitisom, luskavici, itd.

• Dermaviduals podlage ne vsebujejo umetnih konzervansov, dišav, mineralnih olj, emulgatorjev, barvil, silikonov, zato jih tudi problematične kože dobro prenašajo.

Idealna krema je tista, ki je narejena posebej za nas, saj je naša koža edinstvena kot je edinstven prstni odtis.  Napačna izbira in uporaba kozmetičnih preparatov lahko namreč bistveno poslabšata stanje kože.

PODALJŠEVANJE TREPALNIC
 Podaljševanje trepalnic Xtreme

Xtreme Lashes trepalnice se nanašajo na vaše lastne trepalnice. Na vsako oko se nanese od 60 do 150 umetnih trepalnic. Točno število umetnih trepalnic je odvisno od števila vaših trepalnic. Postopek nanašanja je popolnoma varen in prijazen zdravju, saj se umetna trepalnica dejansko nikoli ne dotakne veke. Lepilo, ki se pri tem uporablja je iz najkakovostnejših materialov in ne draži oči, zato so podaljšane trepalnice primerne tudi za vse tiste, ki nosijo leče. Pred začetkom se dogovorite o debelini, dolžini in ukrivljenosti podaljšanih trepalnic. Postopek podaljševanja trepalnic se opravi v roku dveh ur.

 

Odstranjevanje trepalnic

Ker se naravne trepalnice obnavljajo ( v treh tednih se zamenja približno 1/3 naravnih trepalnic ), so korekture nujno potrebne. Na korekturi je potrebno odstraniti vse trepalnice, ki so zrasle več kot 1 milimeter in na njih nalepiti nove. Prav tako je potrebno zapolniti vse trepalnice, ki zrastejo na novo.

Odstranjevanje trepalnic

V primeru, da se odločite, da trepalnic ne želite več imeti, vam Xtreme ponuja odstranjevalec, ki vam bo v roku 15 minut odstranil trepalnice  brez, da bi se vaše naravne trepalnice poškodovale. Postopek odstranjevanja je popolnoma neboleč, opravimo  ga v salonu.

PODALJŠEVANJE TREPALNIC Z ELLEEBANA LASH LIFT METODO

Temnejše, daljše, privzdignjene in privihane naravne trepalnice obogatene s keratinsko nego, ki bodo nahranile vaše trepalnice, vašemu obrazu pa omogočile lep in odprt pogled. Postopek traja le 30 minut.

 

NARAVNO   IN  VARNO

Elleebana Lash Lift ne poškuduje naravnih trepalnic. Keratinska nega vaše naravne trepalnice nahrani in okrepi vse od korena do konice. Elleebana Lash Lift je posebej primerna za vse dame,  ki so si pravkar odstranile umetne trepalnice, saj pomaga pri obnavljanju le teh.  Izdelki ne vsebujejo FORMALDEHIDA.

 

DOLGA OBSTOJNOST

Učinek Elleebana Lash Lift traja vse od 8 - 12 tednov.

 

NE POTREBUJEMO MASKARE

Se ne razmaže, ni "panda oči", ne draži oči, kot nekatere maskare na trgu.

 

VODOODPORNE in PRIROČNE

Z Elleebana Lash Lift lahko plavate tako v morju, kot v kloriranih bazenih, obiskujete savne, se ukvarjate s športom ali spite z obrazom v vzglavniku. Vaše trepalnice bodo čudovite in idealne karkoli boste počeli.

 

PERMANENTNI MAKE UP

Microblading obrvi - japonska metoda vrisovanja obrvi je najbolj primerna za zapolnitev redkih obrvi, asimetrično oblikovanih obrvi, obrvi, ki imajo po dolgotrajnem puljenju  uničeno naravno obliko in debelino, kot tudi tistim, ki so zaradi bolezni ali drugih razlogov izgubile svoje obrvi.

 

Kdo se največkrat odloča za permanentni make-up?

Za permanentni make-up se odločijo dekleta, gospe, ki jih izgled oči ali ustnic zelo moti. Zato vsak dan izgubljajo čas ter si poskušajo z barvico ali eyelinerjem  ujeti idealno linijo. A kaj, ko se nemalokrat zgodi, da hitimo,smo utrujeni ali preveč zaspani za začrtavanje idealne linije. Vsakodnevno ličenje pa postane prava nočna mora poleti, ko je vroče ali smo na morju/bazenu. Enako je  pozimi, ko obiščemo savno ali spa center. Navaden make-up se spere, me pa se zaradi tega počutimo neurejene in nesamozavestne.

 

Zakaj microblading- japonska metoda vrisovanja dlačic, obrvi?

•  Ker vsako dlačico na manjkajočem delu obrvi vrišemo posebej,  tako dosežemo 100% naravni videz obrvi.

•  Ker ste se naveličale vsakodnevnega dorisovanja vaših obrvi.

•  Ker bi rade izgledale naravno in urejeno tudi na morju, pri športu  in bi se želele zbuditi  urejene.

•  Ker se končen rezultat prilagodi vaši barvi las, tenu kože in strukturi obstoječih obrvi.

•  Ker bo vaš obraz izgledal sedaj bolj vesel in mladosten.

•  Ker boste bolj samozavestne.

Kako dolgo je obstojen  microblading-  japonska metoda vrisovanja obrvi?

• Pigmenti, katere vnašamo v kožo se obdržijo na njej od  1-2 let, odvisno od kože.  Če je koža mastna je obstojnost manjša.

•  Ker poznamo  več tipov kože,se  posledično  vsaka odzove na vnos pigmenta  drugače. Temu botrujejo različni faktorji  (izpostavljanje kože soncu, različen tip kože ).

•  Priporočamo korekcijo 1 x na leto.

•  Približno en  mesec  po postopku japonske metode risanja obrvi sledi kontrolni  pregled.  Na tem pregledu se, če je potrebno ponovno vriše dlačice,  katere so mogoče malenkost zbledele  (kontrolni pregled obrvi  je vštet v ceno).

Povečanje gostote trepalnic – oči ali obroba ustnic in senčenje

Povečanje gostote trepalnic  – oči ali obroba ustnic in senčenje

Za optični učinek bolj gostih trepalnic se pigmentira notranji rob zgornje veke tik ob korenu trepalnic. Trepalnice izgledajo bolj goste in močne, pogled pa lepši in bolj globok.

Naravna popolnost brez vsakodnevnega ličenja

Obroba ustnic in senčenje

Pri postopku permanentnega make upa pogosto pigmentiramo rob ustnic, ki je slabo viden, nesimetričen, prekinjen ali poškodovan. Pigmentiramo vedno v čim bolj naravni barvi ustnic, mogoče le za odtenek s  temnejšo barvo, kot so naše ustnice.  Zelo pomembna je tudi korekcija simetrije ustnic, saj tako vaše ustnice postanejo  polnejše.  Po želji lahko ustnice tudi senčimo ter s tem optično razširimo in omilimo prehod med ustnicami in robom.

LYCON DEPILACIJA

 

 DEPILACIJA- TEHNIKA LYCON

Lycon ni le vosek, ampak je sistem za voskanje. Voski so sestavljeni  iz najboljših naravnih  smol in čebeljih voskov, z dodanimi čutnimi aroma-terapevtskimi sestavinami.

Paleta voskov Lycon vključuje tople voske, voske za odstranjevanje s trakovi in enkratne  voske LYCOjet, ki jih dopolnjuje skladen nabor losijonov LYCON za pred in po voskanju.

 

POSEBNOSTI LYCONA

•  Visoko higienski standardi (uporaba sterilnih rokavic  in izogib dvojnemu pomakanju lesenih paličic v vosek),

• odstranjujejo zelo kratke dlačice (tudi  1mm),

•  pred vsakim voskanjem kožo zaščitimo z oljem Pre- Waxing Oil,

• zelo nizka delovna temperatura, zato na koži niso vroči- posledično jih lahko na isto mesto nanesemo 5- do 6-krat, ne, da bi stranko pri tem peklo,

 • sistem voskanja je primeren za nosečnice.

 

EVITA INSTITUTE  je certificiran salon za sistem Lycon.

MANIKURa

Izberete lahko različne načine manikiranja naravnih nohtov:

• osnovno nego,

• otroško manikuro,

• moško nego,

• francosko manikuro,

• specialno nego,

• SPA nego,

• lakiranje nohtov,

• nail art.

 

Pri delu uporabljamo vrhunsko kozmetiko INDIGO in ameriško blagovno znamko Jassica. Vso kozmetiko nudimo tudi v prosti prodaji.

 

Permanentno lakiranje

Če si želite urejene naravne nohte, ste za to pripravljeni nameniti samo  45 minut vašega časa in pričakujete obstojnost laka od 3 do 4 tedne, je lakiranje s permanentnim lakom prava rešitev za vas. Pri permanentnem lakiranju uporabljamo profesionalno kozmetiko Indigo.

Podaljševanje nohtov

V našem salonu si lahko nohte podaljšate z gelom. Pri tehniki podaljševanja si pomagamo skonicami ali šablonami. CND  geli, ki jih uporabljamo pri delu, so elastični in zdravjuneškodljivi. Izgled geliranih nohtov je skorajda enak naravnim, njihovo vzdrževanje in nega sta zelo enostavna

Kakšne so razlike med geliranimi nohti?

Gelirani nohti lahko izgledajo zelo nenaravno, debelo, neenakomerno ali pa zelo tanko, tako da se ne opazi razlika med naravnim in geliranim nohtom. Nohti se razlikujejo od stilistke do stilistke, njihovega videnja nohtov, želja strank, izkušenj stilistke, ter gela, ki ga stilistka uporablja. Treba je prilagoditi izgled nohta celotnemu videzu stranke. Imeti moramo posluh za želje stranke, hkrati pa ji svetovati, kaj pristoji k njeni podobi, njenemu delu in k fizičnemu izgledu njenih dlani. Nohti so lahko podaljšani na konico tudi samo z gelom na šablono, kjer se ne uporablja nobenega lepila in nobenih umetnih podaljškov.

Razlika med obiskom salona in izdelave na domu?

Zavedati se moramo, da so vsi saloni strogo nadzorovani s strani zdravstvene inšpekcije, kjer se redno pregledujeta higiena in materiali. V salonu se vam ne more zgoditi, da bo gel, ki vam ga bodo nanašali, pretečen. V salonih je, če ne drugače, že s strani inšpekcij določen postopek dezinfekcije, ki je pri izdelavi nohtov zelo pomembna. Žal, pa so cene v salonih zaradi davka ter ostalih stroškov, ki so vezani na podjetje, občutno višje.

Pedikura

 Pedikura je poseg, ki ga obsega široko področje, ne le estetskega izboljšanje videza stopal  temveč tudi reševanja mnogoterih zelo zahtevnih težav s stopali in nohti, ki lahko  pomembno prispevajo k preprečevanju nekaterih bolezni in težav.

 

 KLASIČNA PEDIKURA

Klasična pedikura vključuje namakanje v kopeli, pregled stopal, odstranjevanje trde kože, nego nohtov in stopal, nanos ustrezne kreme ter masažo.

 

MEDICINSKA PEDIKURA

Pomeni, da izvajamo pedikuro s kirurško sterilnimi instrumenti, z vrhunsko in najsodobnejšo opremo za nego nog ter strokovno usposobljenim osebjem. Medicinska pedikura rešuje problematična stopala in nohte na nogah. Po želji ali potrebi se omenjeno pedikuro  kombinira  z estetsko pedikuro.  Z medicinsko pedikuro odstranjujemo trdo kožo, otiščance,  kurja očesa ter saniramo vraščene nohte, glivice na nohtih in oskrbujemo diabetična stopala.

Podofix sponka

Podofix-aktivna sponka, ki se uporablja za vse vrste deformiranih, bolečih, vraščenih in zvitih nohtih. Sponka na nohtu ostane od dva tedna do približno meseca in pol, nato namestimo novo, vse dokler ne dosežemo želenega  rezultata.

Namestitev je neboleča.

 

Masaže

KLASIČNA MASAŽA

Masaža je najstarejša in najbolj naravna metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja. Sprošča celo telo in um. Ker za masažo uporabljamo olja najvišje kakovosti, je učinek na kožo tudi kozmetičen. Vrednost masaže je tudi v neposrednem človeškem dotiku. Učinkuje na človekovo zdravje: izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, spodbuja prebavo in s stimulacijo limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi.

 

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

Refleksna masaža stopal je metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. Refleksoterapija se je izkazala za izredno dragoceno pri zdravljenju različnih obolenj in je postala neizogibno potrebna.  Človekovo celovitost pa sestavljajo njegovo telo, čustva, razum, volja in duh. Človek išče ravnovesje v svoji celovitosti. S pritiskom na refleksne cone sprožimo čiščenje zastalih toksinov v telesu, ki se pod kožo stopala kažejo v obliki kristalčkov ali kamenčkov. Namen refleksoterapije je, da terapevt te kristalčke odpravi in “topi”. Nato se preko krvi in čistilnih organov ti strupi in nečistoče izločajo iz telesa  tako, da organi zopet optimalno delujejo.

 

Refleksoterapija poživlja energijo in daje človeku zagon  za nove odločitve. Ima tudi to lastnost, da prizemljuje, saj odpira refleksne cone. Ker se refleksoterapevt dotika celotnega energetskega telesa (avre in telesnih celic), kjer je spravljena človekova čustvena zgodovina, lahko sproži proces zdravljenja, ki vključuje močno izražanje zadržanih ali potlačenih čustev, s čimer se celice osvobodijo energetskih blokad  ter  pričnejo zopet polno in aktivno delovati.

 

Refleksoterapija  za nosečnice. S  terapijo lahko začnemo po tretjem mesecu nosečnosti in lahko z njo nadaljujemo z občasnimi presledki praktično tudi po porodu. Od konca tretjega meseca in vključno do šestega ali sedmega meseca nosečnosti se lahko izvaja refleksoterapija brez posebnih omejitev in s posebno pozornostjo namenjeno mamici in otroku. Po šestem ali sedmem mesecu nosečnosti se terapije malce modificirajo na način, da se terapija prilagodi otroku v maternici, z namenom, da ima otrok več prostora za nemoten razvoj in rast. Istočasno se trebušna prepona matere premika bolj prosto in na ta način olajša delo srca, cirkulacije in dihanja.

 

V zadnjem času nosečnice zelo cenijo podpore refleksno conske masaže med nosečnostjo, ker zelo hitro občutijo izboljšanje svojega fizičnega in psihičnega stanja.

Odpravljamo in lajšamo težave:

• z glavoboli,

• s kožo (ekcemi, izpuščaji, luskavica),

• s hrbtenico (napetost mišic, bolečine v križu, vratu, išias,..),

• pogostimi prehladi (angina, viroze),

• z zobmi in dlesnimi,

• z astmo, bronhitisom,

• s sklepi (boleče rame, kolki, kolena, gležnji,..),

• z zaprtjem,

• s sladkorno boleznijo,

• z zanositvijo,

• z žlezami z notranjim izločanjem,

• na splošno povečamo  odpornost,

• z nespečnostjo,

• pri živčnosti in mišični napetosti,

• s ponavljajočimi vnetji mehurja in ledvic,

• z jetri in žolčnikom,

• z jajčniki in maternico.

 

Najpogostejši razlogi za izvedbo refleksno conske masaže v nosečnosti so:

 

• preprečevanje morebitnih zdravstvenih zapletov zaradi pogostega bruhanja ali povečanih bolečin v hrbtu ter morebitnega vensko-limfnega zastoja v nogah,

 • večje sprostitve nosečnice,

 • pozitivne izkušnje iz časa pred nosečnostjo

 

Najbolj pogosta indikacija po porodu za tako priporočeno uporabo refleksno conske masaže je oteženo dojenje ali nezmožnost dojenja. Torej, refleksoterapija lahko olajša marsikatero težavo bodočih mamic. Omeniti je potrebno, da terapija deluje tako na mamo, kot tudi na otroka v maternici.

 

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

Čudovita, preprosta in izjemno učinkovita tehnika samozdravljenja, notranje preobrazbe in osebnega razvoja. Že sama beseda metamorfoza pomeni preobrazbo, spremembo. Zato je primerna za vse, ki si želite pozitivnih sprememb.

Z nežnim kroženjem po refleksnih conah hrbtenice na stopalih, dlaneh in na glavi sprostimo in spodbudimo ujeto življenjsko energijo, ki sproži notranjo in trajno preobrazbo. Vse spremembe se zgodijo naravno in spontano – stari negativni vzorci in travmatične izkušnje, ki nas omejujejo, se osvobodijo, preobrazijo ali opustijo. Tako lahko oblikujemo nove vzorce, ki podpirajo naše življenjsko poslanstvo.

 

 

MAMI COACHING REFLEKOSTERAPIJA

Za mamice in vse tiste, ki radi pomagate svojim bližnjim pri lajšanju njihovih težav!!!Pod vodstvom diplomirane refleksoterapevtke Eve Andrejke Korona, se boste že po dobrih dvehurah naučili, kako lahko s preprostim pritiskom na določene točke na stopalu, pomagate sebi in vašim bližnjim pri vseh vrstah fizičnih težav kot so: astma, gripa, boleče grlo, prehlad, utrujenost, izgorelost, hernia, osteoporoza, carpal sindrom, artritis, težave z rameni, epilepsija, parkinsova bolezen, multiplaskleroza, akne, dermatitis, luskavica, stres, depresija, anksioznost, PMS, endometrioza, menopavza, impotenca, težave s prostato, neplodnost, zmanjšan apetit pri otrocih, hiperaktivnost (ADHD), alzheimerjeva bolezen, artritis.

 

 

Metamorfna tehnika je metoda s katero  lahko:

• odkrijete  vaše potenciale,

• odpravite negativne vedenjske vzorce in prepričanja,

• spremenite  vaš način razmišljanja in delovanja,

• lažje premagate stres in vsakdanje napore,

• povežete sebe  in svoje življenjske potenciale.

 

Vaše življenje dobi barvo, vrne se radost, spoznate zakaj ste tukaj in kdo v resnici ste.

Varna je za vsakogar, saj zdravstvenih omejitev oz. kontraindikacij za metamorfno tehniko NI!

 

 

Nosečnice

Tehnika je čudovita in popolnoma varna za nosečnice in njihove še nerojene dojenčke. V času nosečnosti se travme in negativne izkušnje, ki jih doživlja mati, prenašajo na otroka. Z metamorfno tehniko pa jih lahko preobrazimo, saj jo z izvajanjem na nosečnici istočasno izvajamo tudi na otroku. Tehnika bodočim mamicam pomaga tudi premagati strah pred porodom in posledično privede do bolj naravnega in sproščenega poroda.

Otroci

Z izvajanjem tehnike lahko pri tudi zelo majhnih dojenčkih (1-2 meseca) izničimo stres in napetosti, ki navadno privedejo do krčkov, joka in neprespanih noči. Zelo koristi tudi otrokom, saj po terapijah postanejo veliko bolj samozavestni, odprti in bolj sproščeni. Terapija daje zelo dobre rezultate pri otrocih z vedenjskimi težavami, kot so hiperaktivnost, čustvene težave in težave z učenjem.

Najbolje je, da metamorfno tehniko izvajamo vsem članom družine. Poznano je, da so starši najboljši terapevti svojih otrok, zato stremimo  k izobraževanju staršev, ki metamorfno tehniko najbolj učinkovito izvajajo na svojih otrocih.

Za tiste, ki si želijo pozitivne spremembe v svojem življenju in osebnostno rast. Vsi ljudje v nekem življenjskem obdobju stremimo k iskanju odgovorov na večni vprašanji  »Kdo sem?« in »Kakšno je moje poslanstvo?«. Navadno si takšna vprašanja postavljamo takrat, kadar se v življenju znajdemo na razpotju, bodisi osebnostnem (npr.: ločitev, prelomne odločitve, pomanjkanje odločnosti – strah pred novim) ali poklicnem (npr. naveličanost obstoječe službe, pomembne poslovne odločitve,…). Metamorfna tehnika je primerna prav v takšnih trenutkih in pripomore, da jasno občutimo svoj notranji  jaz in se odločamo skladno s svojo intuicijo, ki nas vedno vodi k pravim odločitvam, s katerimi sledimo svojemu življenjskemu poslanstvu.

Za ljudi z različnimi fizičnimi in duševnimi stanji, pri katerih klasična medicina lahko le lajša simptome (npr.: demenca, disleksija, Downov sindrom, Parkinsonova bolezen, avtizem,...).

Gaston St. Pierre, St. Johnov učenec in sodelavec, avtor strokovnih knjig o metamorfni tehniki, je podrobneje preučeval otroke z avtizmom in Downovim sindromom. Pri obeh skupinah so bili tretirani majhni otroci (od 6 mesecev dalje), rezultati pa  osupljivi. Ključ  za uspeh pri otrocih z Downovim sindromom je bilo aktivno sodelovanje obeh staršev – predvsem očeta.

Primerno tudi za zasvojene ljudi, ki se uničujejo z drogami in pijačo, saj metamorfna tehnika povečuje njihovo samospoštovanje.

 

CRANIOSACRALNA TERAPIJA

Craniosacralna terapija (CST) je nežna manualna tehnika za celostno podporo naravnim notranjim virom posameznika. Terapija pomaga premagati oziroma omiliti fizično bolečino pri akutnih in kroničnih boleznih, čustvenih ali psihičnih motnjah. Razvije dobro počutje, globoko sprostitev, boljše zdravje in vitalnost.

 

Kaj je Craniosacralna terapija?

 

Zelo nežna manualna manipulacija s kostmi in tkivi, ki ima za cilj vzpostavitev naravnega  ravnovesja oziroma idealnega stanja v človekovem telesu. V svoje tehnike vključuje sodobna spoznanja s področja fiziologije, anatomije in embriologije. Osnova Craniosacralne osteopatije je povezava med strukturo in funkcijo v telesu oziroma delovanje primarnega respiratornega sistema.

 

Kdaj priporočamo terapije?

 

 Komplementarna metoda zdravljenja je močno uveljavljena v razvitem svetu. Priznana je  v Nemčiji, Italiji  in Angliji, v Švici pa je celo vključena v sistem zdravstvenega zavarovanja in je enakovredna fizioterapiji. Priporočamo jo  pri glavobolih, vrtoglavicah, poporodnih travmah, po ali pred kirurškim posegom, nevroloških obolenjih, obolenjih hrbtenice in obolenjih vegetativnega živčevja kot so nespečnost, izčrpanost, depresija, prebavne motnje, menstrualne težave, astma, alergije. Pomaga pri raznih obolenjih hrbtenice, kot so hernije, skolioze, lordoze, kifoze. Koristna je pri pripravi na porod in delu z dojenčki in otroci. Zdravljenje lahko pomaga pri skoraj vsaki situaciji, s tem da poveča vitalnost in izboljša sposobnost telesa za samoobnovo.

 

Craniosakralna terapija je nežna in temeljita oblika zdravljenja, ki pomaga telesu spodbuditi samozdravljenje. Prva stvar, ki jo boste verjetno opazili, bo občutek globoke sprostitve, ki je običajno prisotna do konca terapije. Z večkratnimi ponovitvami se občutki sproščenosti prenesejo v vsakdanje življenje.

 

ROČNA LIMFNA DRENAŽA

Ročna limfna drenaža je terapevtska tehnika s katero mehanično odstranjujemo odpadne snovi in tekočino iz tkiva, hkrati pa z vzdolžnim in prečnim raztezanjem kože stimuliramo motoriko limfnih žil. Z ročno limfno drenažo vplivamo na:

• limfni sistem,

• avtonomni živčni sistem,

• imunski sistem,

• bolečino.

 

Ročna limfna drenaža, ki zahteva od izvajalca perfektno tehniko in hkrati veliko teoretičnega znanja anatomije, fiziologije in patologije, se uporablja v medicinske, preventivne in kozmetične namene.

V MEDICINI ROČNO LIMFNO DRENAŽO UPORABLJAMO PRI  ZDRAVLJENJU:

velikih limfostatičnih edemov, tj. edemov po masektomiji, primarnih in sekundarnih edemov spodnjih ekstremitet, edemov glave, ipd.

Edemov travmatskega izvora, tj. pri hematomih, zvinih, izpahih in dislokacijah sklepov, lezijah meniskusa in ligamentov, rupturah mišic, frakturah, Sudekovi distrofiji.

Lokalnih edemov po operativnih posegih, tj. po ortopedskih in drugih operativnih posegih, po plastičnih in lepotnih operativnih posegih, po oralnih kirurških posegih.

Opeklin in brazgotin.

Edemov podpornega in vezivnega tkiva, ki se pojavljajo pri vnetnem revmatizmu, artrozah, artropatijah, sistemskih obolenjih vezivnega tkiva, revmatizmu mehkih tkiv, osteoporozi.

Lokalnih edemih centralnega živčnega sistema in perifernih živcev, ki so posledica stanj in bolezni kot so apopleksija, migrena, glavoboli, pretres možganov, meniere sindrom, motnje sluha, tinitis, glaucom, trigeminus nevralgija, pareza nervus facialis, skleroza multipleks, nadaljevalni tretmaji po Herpes Zostru.

Lokalnih edemih žilnih sten in venskih edemih.

Lokalnih kroničnih vnetjih respiratornega trakta kot so kronični rinitis, sinusitis, kronični tonsilitis – angina, bronhitis in bronhialna astma, nadaljevalni tretmaji po plevritisu.

Motnjah prebavnega trakta kot sta habitualna konstipacija, ulkus kolitis.

Dermatoloških težavah kot so acne vulgaris, rosacea, perioralni dermatitis, alergijski in kronični ekcemi, ipd.

 

 

V KOZMETIKI IZVAJAMO ROČNO LIMFNO DRENAŽO PRI

• zdravljenju aknaste in problematične kože,

• zabuhlosti in podočesnih mešičkih,

• prevenciji  zatekanja  nog,

• po lepotnih posegih na obrazu in telesu.

 

 

V PREVENTIVNE NAMENE IZVAJAMO ROČNO LIMFNO DRENAŽO:

za splošno regeneracijo organizma – z ročno limfno drenažo odstranjujemo iz tkiva odpadne snovi in tekočino ter tako čistimo organizem,

v relaksacijske namene –z  ročno limfno drenažo vplivamo na vegetativni živčni sistem in s tem na relaksacijo. Zato jo pogosto izvajamo pri ljudeh, ki so pod stalno napetostjo ali stresom.

 

 

 

Anticelulit/ Spa obloge

body wrapping plus anticelulitna masaža  telesa

• pri celulitu (pomarančna koža), za povečanje tonusa kože, pri oslabelem z vodo nakopičenem tkivu, za zmanjšanje obsega, za prožnost kože po nosečnosti in po ali med shujševalnimi kurami.

Body wrapping ali povijanje telesa, je že vrsto let preverjena in zelo učinkovita metoda za odpravo celulita, namenjena tudi zmanjševanju obsega telesa, ob istočasnem izboljševanju izgleda kože pri strijah in podkožnih maščobnih blazinicah..Učinek je viden že po prvem body wrappingu. Že po nekaj tretmajih body wrappinga se vidno zmanjša celulit, obseg, ter poveča čvrstost in elastičnost tkiva.Kremo za body wrapping vtremo v kožo in nato mesta, ki jih obdelujemo ovijemo s posebno folijo, ki zagotavlja, da vse sestavine prodrejo v kožo in podkožno tkivo, kjer opravljajo želene razgradnje in detoksikacijske učinke, istočasno pa s pritiskom pospešujejo oziroma povečujejo učinek odvajanja razgrajenih snovi in vode iz podkožnega tkiva. Body wrapping je tudi znan pod imenom odstranjevalec celulita, saj je le temu tudi namenjen.

BLATNE OBLOGE

Body wrapping ali povijanje telesa, je že vrsto let preverjena in zelo učinkovita metoda za odpravo celulita, namenjena tudi zmanjševanju obsega telesa, ob istočasnem izboljševanju izgleda kože pri strijah in podkožnih maščobnih blazinicah..Učinek je viden že po prvem body wrappingu. Že po nekaj tretmajih body wrappinga se vidno zmanjša celulit, obseg, ter poveča čvrstost in elastičnost tkiva.Kremo za body wrapping vtremo v kožo in nato mesta, ki jih obdelujemo ovijemo s posebno folijo, ki zagotavlja, da vse sestavine prodrejo v kožo in podkožno tkivo, kjer opravljajo želene razgradnje in detoksikacijske učinke, istočasno pa s pritiskom pospešujejo oziroma povečujejo učinek odvajanja razgrajenih snovi in vode iz podkožnega tkiva. Body wrapping je tudi znan pod imenom odstranjevalec celulita, saj je le temu tudi namenjen.

PILING S  SOLJO MRTVEGA MORJA

S pilingom odstranimo odmrle celice povrhnjice, tako koža postane mehkejša in bolj voljna. Solni piling povečuje učinkovitost nadaljnjih terapij, saj omogoča, da telo po pilingu vsrka več mineralov iz blata.

Spa detox after sun nega vsebuje:

• oblogo  z zeleno glino,

• etrična olja za razstrupljanje ali drenažo,

• nego kože z naravnim LULUR  kozmetičnem jogurtom.

Glino ljudje uporabljajo že od pradavnine. Vsebuje izredno veliko naravnih mineralov. Gerard’s – ovo zeleno glino pridobivajo na nahajališčih, ki so neonesnažena in vsled tega ne vsebuje nikakršnih ostankov pesticidov, težkih kovin ali radioaktivnih snovi. Zelena glina ima zelo dobro sposobnost kationske izmenjave. Deluje drenažno, ker veže in pomaga izločati toksine, sočasno pa tkivo, s katerim prihaja v stik, reminalizira.

 

Vsebnost kalcija, ki je običajno višja od 12,2% je optimalni terapevstko uravnalni element v zeleni glini. Kalcij je najugodnejša pomoč proti anemiji, pomanjkanju kalcija in pri tuberkulozi. Kalcij je tudi pospeševalec preskrbe s kisikom in deluje kot naravni antibiotik.

Zeleno glino veliko uporabljajo tudi v homeopatiji, ker (v neznatnih količinah) vsebuje vsaj sedem kovin: srebro, železo, živo srebro, kositer, baker in zlato.

 

• Njen pH je nevtralen,

• ima izjemno sposobnost kationske izmenjave,

• ima visoko sposobnost vezave vode in vsled tega tudi sončne energije,

• zelena glina je v obliki majhnih mikro delcev (prahu) iz česar izhajajo številne prednosti: lažje se sproščajo uporabni mikroelementi, deluje na večji površini in zato je zelena glina učinkovitejša od drugih glin. Terapevtska glina mora biti v čim finejši obliki (prahu), kajti finejši delci zagotavljajo večjo površinsko napetost, kar je pogoj, da deluje kakor naravni anti-oksidant,

• je zelene barve (zelena glina je “starejša” in bolj učinkovita kakor rdeča),

• vsebuje pektin, ki je naravni zgoščevalec in se kot dodatek, uporablja v mnogih kozmetičnih maskah.

 

Nega s kozmetičnim jogurtom

100% naravni kozmetični jogurt je pridobljen s fermentacijo koncentriranega in razmaščenega mleka, z navadno jogurtovo bakterijo. Je zelo bogat s pomembnimi sestavinami za kožo kot so: kalcij, vitamini (A, B) lipidi in proteini ter mlečno kislino. Kožo pomirja, tudi če je iritirana ali opečena, ji daje energijo, vitalnost, vlago, jo hrani, neguje, osveži ter ji povrne elastičnost in naravno pH vrednost. Primeren je za nego in masažo obraza in telesa.

 

E.O. št. 1:  Razstrupljanje - oksigenizacija

Lastnosti in delovanje: Energično preskrbuje kožo s kisikom, jo čisti in osvobaja strupov. Je osnovni pripomoček za nego asfiktične, oslabljene kože, ki odraža pomanjkanje kisika in pomanjkljivo delovanje notranjih organov. Tudi za anticelulitne nege.

Uporaba: čisto ali za dodatek v kreme ali olja za masažo.

Aktivne sestavine: eterična olja -  ylang ylang, limona, evkaliptus.

 

E.O. št. 2: Fluidifikacija - Drenaža

Lastnosti in delovanje: učinkovito deluje proti zastajanju tekočin, kar je tudi značilni znak celulita. Zaradi drenažne lastnosti sprošča napetosti nabrekle, edemične kože.

Uporaba: čisto ali za dodatek v kreme ali olja za masažo.

Aktivne sestavine: eterična olja -  brin, sivka, žajbelj, limona, kumina.

 

 

NA VRH

EVITA Institute. All right Reserved 2017

PIGMENTNI MADEŽ Koža poškodovana od sonca, temno rjave lise, temne lise nad ustnico, pigmentacija po uporabi kontracepcije. Po tretmaju se koža blago lušči, obnova kože po 21 dneh, pigmentni madeži se posvetlijo. Uporabljamo abrazivni peeling, serume za vlaženje ter visoko koncentriran Dermaviduals Whitening serum. LIFTING ANTI-AGE Okrepitev kolagenskih vlaken, dodajanje individualnega pripravljenega seruma, odpravljanje gub, stimulacija podkožja in prekrvavitev. Tretma vam povrne svež in mladosten videz. Dermoabrazija, bio peeling, masaža, 6 serumov Dermaviduals, low intesive laser.
VLAŽENJE, HIALURON, SUHA OBČUTLJIVA KOŽA Povrnitev vlage in ravnovesja, čiščenje. Odpravljenje vzroka občutljivosti zaradi premalo vlage ali maščobe v koži. Vitaminska nega, ultrazvok, limfna dranaža, masaža, pomiritev . KUPEROZA , RDEČA KOŽA, RAZŠIRJENE KAPILARE, RDEČICA Rdečica, ki se pojavlja na ličnicah, nosu, tanka rdeča koža, razširjene žile od mraza, sonca, kajenja in stresa. Kožo negujemo tako, da jo atravmatiziramo, umirimo rdečico, navlažimo, zaščitimo in pripravimo na domačo nego. Visoko koncentrirani serum lobodike umiri rdečico in pripomore k okrepitvi stene žil, posledično se rdečica zmanjša.
AKNE, MASTNA KOŽA, GLOBINSKO ČIŠČENJE KOŽE, BRAZGOTINE Problematična nečista koža, vnetja, komedoni, najstniška koža, mastna koža z raširjenimi porami, priprava kože na nadaljno nego s produkti Dermaviduals. Prednost te terapije je neinvaziven postopek, visok antiseptični nivo, možnost čiščenja suhe in občutljive kože. Pri tej terapiji uporabljamo zelo učinkovit bio- peeling, ultrazvok, serume, visoko frekvenco, specialne maske in ultrazvočno čiščenje.
Laser
DERMAVIDUALS KREME Sestava kreme po receptu
PODALJŠEVANJE TREPALNIC  Podaljševanje trepalnic Xtreme PODALJŠEVANJE TREPALNIC Z ELLEEBANA LASH LIFT METODO
PERMANENTNI MAKE UP
LYCON DEPILACIJA
MANIKURa
Pedikura
Podofix sponka
Masaže
Anticelulit/ Spa obloge
PIGMENTNI MADEŽ Koža poškodovana od sonca, temno rjave lise, temne lise nad ustnico, pigmentacija po uporabi kontracepcije. Po tretmaju se koža blago lušči, obnova kože po 21 dneh, pigmentni madeži se posvetlijo. Uporabljamo abrazivni peeling, serume za vlaženje ter visoko koncentriran Dermaviduals Whitening serum. LIFTING ANTI-AGE Okrepitev kolagenskih vlaken, dodajanje individualnega pripravljenega seruma, odpravljanje gub, stimulacija podkožja in prekrvavitev. Tretma vam povrne svež in mladosten videz. Dermoabrazija, bio peeling, masaža, 6 serumov Dermaviduals, low intesive laser. VLAŽENJE, HIALURON, SUHA OBČUTLJIVA KOŽA Povrnitev vlage in ravnovesja, čiščenje. Odpravljenje vzroka občutljivosti zaradi premalo vlage ali maščobe v koži. Vitaminska nega, ultrazvok, limfna dranaža, masaža, pomiritev . KUPEROZA , RDEČA KOŽA, RAZŠIRJENE KAPILARE, RDEČICA Rdečica, ki se pojavlja na ličnicah, nosu, tanka rdeča koža, razširjene žile od mraza, sonca, kajenja in stresa. Kožo negujemo tako, da jo atravmatiziramo, umirimo rdečico, navlažimo, zaščitimo in pripravimo na domačo nego. Visoko koncentrirani serum lobodike umiri rdečico in pripomore k okrepitvi stene žil, posledično se rdečica zmanjša. AKNE, MASTNA KOŽA, GLOBINSKO ČIŠČENJE KOŽE, BRAZGOTINE Problematična nečista koža, vnetja, komedoni, najstniška koža, mastna koža z raširjenimi porami, priprava kože na nadaljno nego s produkti Dermaviduals. Prednost te terapije je neinvaziven postopek, visok antiseptični nivo, možnost čiščenja suhe in občutljive kože. Pri tej terapiji uporabljamo zelo učinkovit bio- peeling, ultrazvok, serume, visoko frekvenco, specialne maske in ultrazvočno čiščenje.
Laser
DERMAVIDUALS KREME Sestava kreme po receptu
PODALJŠEVANJE TREPALNIC
 Podaljševanje trepalnic Xtreme PODALJŠEVANJE TREPALNIC Z ELLEEBANA LASH LIFT METODO
PERMANENTNI MAKE UP
LYCON DEPILACIJA
MANIKURa
Pedikura
Podofix sponka
Masaže
Anticelulit/ Spa obloge
PIGMENTNI MADEŽ Koža poškodovana od sonca, temno rjave lise, temne lise nad ustnico, pigmentacija po uporabi kontracepcije. Po tretmaju se koža blago lušči, obnova kože po 21 dneh, pigmentni madeži se posvetlijo. Uporabljamo abrazivni peeling, serume za vlaženje ter visoko koncentriran Dermaviduals Whitening serum. LIFTING ANTI-AGE Okrepitev kolagenskih vlaken, dodajanje individualnega pripravljenega seruma, odpravljanje gub, stimulacija podkožja in prekrvavitev. Tretma vam povrne svež in mladosten videz. Dermoabrazija, bio peeling, masaža, 6 serumov Dermaviduals, low intesive laser. VLAŽENJE, HIALURON, SUHA OBČUTLJIVA KOŽA Povrnitev vlage in ravnovesja, čiščenje. Odpravljenje vzroka občutljivosti zaradi premalo vlage ali maščobe v koži. Vitaminska nega, ultrazvok, limfna dranaža, masaža, pomiritev . KUPEROZA , RDEČA KOŽA, RAZŠIRJENE KAPILARE, RDEČICA Rdečica, ki se pojavlja na ličnicah, nosu, tanka rdeča koža, razširjene žile od mraza, sonca, kajenja in stresa. Kožo negujemo tako, da jo atravmatiziramo, umirimo rdečico, navlažimo, zaščitimo in pripravimo na domačo nego. Visoko koncentrirani serum lobodike umiri rdečico in pripomore k okrepitvi stene žil, posledično se rdečica zmanjša. AKNE, MASTNA KOŽA, GLOBINSKO ČIŠČENJE KOŽE, BRAZGOTINE Problematična nečista koža, vnetja, komedoni, najstniška koža, mastna koža z raširjenimi porami, priprava kože na nadaljno nego s produkti Dermaviduals. Prednost te terapije je neinvaziven postopek, visok antiseptični nivo, možnost čiščenja suhe in občutljive kože. Pri tej terapiji uporabljamo zelo učinkovit bio- peeling, ultrazvok, serume, visoko frekvenco, specialne maske in ultrazvočno čiščenje.
Laser
DERMAVIDUALS KREME Sestava kreme po receptu
PODALJŠEVANJE TREPALNIC  Podaljševanje trepalnic Xtreme PODALJŠEVANJE TREPALNIC Z ELLEEBANA LASH LIFT METODO
PERMANENTNI MAKE UP
LYCON DEPILACIJA
MANIKURa
Pedikura
Podofix sponka Masaže
Anticelulit/ Spa obloge
PIGMENTNI MADEŽ Koža poškodovana od sonca, temno rjave lise, temne lise nad ustnico, pigmentacija po uporabi kontracepcije. Po tretmaju se koža blago lušči, obnova kože po 21 dneh, pigmentni madeži se posvetlijo. Uporabljamo abrazivni peeling, serume za vlaženje ter visoko koncentriran Dermaviduals Whitening serum. LIFTING ANTI-AGE Okrepitev kolagenskih vlaken, dodajanje individualnega pripravljenega seruma, odpravljanje gub, stimulacija podkožja in prekrvavitev. Tretma vam povrne svež in mladosten videz. Dermoabrazija, bio peeling, masaža, 6 serumov Dermaviduals, low intesive laser. VLAŽENJE, HIALURON, SUHA OBČUTLJIVA KOŽA Povrnitev vlage in ravnovesja, čiščenje. Odpravljenje vzroka občutljivosti zaradi premalo vlage ali maščobe v koži. Vitaminska nega, ultrazvok, limfna dranaža, masaža, pomiritev . KUPEROZA , RDEČA KOŽA, RAZŠIRJENE KAPILARE, RDEČICA Rdečica, ki se pojavlja na ličnicah, nosu, tanka rdeča koža, razširjene žile od mraza, sonca, kajenja in stresa. Kožo negujemo tako, da jo atravmatiziramo, umirimo rdečico, navlažimo, zaščitimo in pripravimo na domačo nego. Visoko koncentrirani serum lobodike umiri rdečico in pripomore k okrepitvi stene žil, posledično se rdečica zmanjša. AKNE, MASTNA KOŽA, GLOBINSKO ČIŠČENJE KOŽE, BRAZGOTINE Problematična nečista koža, vnetja, komedoni, najstniška koža, mastna koža z raširjenimi porami, priprava kože na nadaljno nego s produkti Dermaviduals. Prednost te terapije je neinvaziven postopek, visok antiseptični nivo, možnost čiščenja suhe in občutljive kože. Pri tej terapiji uporabljamo zelo učinkovit bio- peeling, ultrazvok, serume, visoko frekvenco, specialne maske in ultrazvočno čiščenje.
Laser
DERMAVIDUALS KREME Sestava kreme po receptu
PODALJŠEVANJE TREPALNIC  Podaljševanje trepalnic Xtreme PODALJŠEVANJE TREPALNIC Z ELLEEBANA LASH LIFT METODO
PERMANENTNI MAKE UP
LYCON DEPILACIJA
MANIKURa
Pedikura
Podofix sponka Masaže
Anticelulit/ Spa obloge